Make your own free website on Tripod.com

5 April 2002

Voorbij...

In de Amsterdamse Sporthallen Zuid is gisteravond op een dramatische manier een einde gekomen aan het chaotische seizoen van EBBC Den Bosch. Slecht spel van de Bosschenaren, saai spel van de Amsterdammers en een stel scheidsrechters (de Vries en Herweijer) die wel heel duidelijk hun voorkeur wilden laten blijken. Dit was alles wat er nodig was om dit seizoen af te sluiten. Een grote groep Bossche supporters overtrof tijdens de wedstrijd in stijl het Amsterdamse publiek, maar zelfs dat mocht helaas niet baten. De Amsterdammers en dus niet EBBC mogen zaterdag de halve finales van dit jaar openen tegen NAC Breda. Een dag later speelt EiffelTowers tegen Landstede Basketball.

Het begon dit jaar op het allerlaatste moment alsnog in Den Bosch, EBBC werd gered door vier wijze mannen, en Toon van Helfteren mocht met een select groepje aan de slag om successen te halen. Het duurde nog een tijdje voordat het volledige team van Den Bosch daadwerkelijk compleet was. De eerste wedstrijd die het team, dat het seizoen van EBBC toch nog glans heeft gegeven, was op 29 November 2001, een wedstrijd tegen het tweede team van de Astronauts om de NBB Beker. Die beker werd knap uit het vuur gesleept in de Nijmeegse Sporthal De Horstacker. Samen met het behalen van de kwartfinales van de Play Offs is er toch nog genoeg reden op trots te zijn op de spelers, de coach, het bestuur en alles en iedereen die iets met het team te maken heeft. Vooraf zag het er namelijk niet bepaald rooskleurig uit en leek het seizoen op voorhand al een succesloos seizoen te worden. Dat is gelukkig niet bewaarheid.

Nu rest enkel en alleen nog het wachten. Wachten op een nieuw seizoen, als dat er nog van komt in Den Bosch. Er zal toch snel een hoofdsponsor gevonden moeten worden als we nog basketball willen zien in de Maaspoorthal in het seizoen 2002-2003. We vertrouwen er maar op dat het bestuur zijn uiterste best doet om dit voor elkaar te krijgen in een zo kort mogelijke tijd. Wij zullen u op de hoogte houden van de roddels en de feiten op het gebied van het Bossche eredivisiebasketbal.