Make your own free website on Tripod.com
03 Februari 2002

Ook geen All*Star Gala dit jaar

Het was al een tijdje een soort van publiek geheim, maar het bestuur van de NBB heeft nu dan toch de kogel door de kerk gejaagd: Het All*Star Gala 2002 gaat niet door. 'Vanwege begrotingstechnische redenen' heet het in het officiŽle persbericht. En dat mag je op z'n minst vreemd vinden. De kosten van het Indoorsportcentrum in Eindhoven kunnen het niet zijn, want waarom dan wel op 2 maart daar de Nationale Basketballdag met de diverse bekerfinales (niet de mannen en de vrouwen, maar wel de rest)?

De NBB heeft geprobeerd het geld weg te halen bij de leden, maar de algemene vergadering weigerde een begrotingspost daartoe te aanvaarden. Een poging om sponsors te vinden is vooralsnog niet gelukt.

Begon het er net weer een beetje op te lijken met een heuse All*Star Game bij de mannen. Een paar keer was het Gala misbruikt voor een nietszeggend potje van een soort nationale ploeg, maar in 2001 speelden de besten van Oost tegen die van West. Het begin van een nieuwe traditie, zo schreven we toen hoopvol. Maar minder dan een jaar later is het alweer voorbij en heeft het bestuur van de NBB het zoveelste brevet van onvermogen afgegeven.

Nou ja, het niet doorgaan van het Gala - al schijnen er nog via de FEB pogingen te worden ondernomen om iets van een All*Star Game te organiseren, maar dan elders - heeft ook zijn goede kanten. Hoeven we tenminste niet halverwege het seizoen de beste spelers te kiezen. Dat was ons al jaren een doorn in het oog. De besten kies je aan het einde van de rit. En dat gaan wij dus via deze site doen, want stel je voor dat de NBB er om 'begrotingstechnische redenen' niet in zou slagen...