Make your own free website on Tripod.com

Laatste Uitslag

Eerstvolgende Wedstrijd

   
hier komt de uitslag van de laatst door EBBC gespeelde wedstrijd hier komen tegenstander, datum, tijd en plaats van eerstvolgende wedstrijd van EBBC

 

EBBC Nieuws

   

Overig Basketball Nieuws

17 Mei 2002

Borstel en van Poelgeest naar EBBC?

Het is weer bijna zomervakantie en het is dus zoals gebruikelijk weer tijd voor de nodige geruchten over spelersaankopen, spelerswissels en andere interessante onderwerpen! Ook wij doen graag mee, om zoveel mogelijk van deze geruchten te publiceren en om het voor de supporter overzichtelijk te maken wie er volgend seizoen aangemoedigd zullen worden in de Maaspoorthal. De eerste namen die in verband worden gebracht met EBBC zijn Ron Borstel (Gunco Rotterdam) en Richard van Poelgeest (Vastiau BC Leuven). Ed Norvell en Aba Koita lijken niet te houden en ook Jouke Pots lijkt zijn geluk elders te gaan zoeken, in België naar alle waarschijnlijkheid. Heeft u tips of andere nieuwtjes??  Mail ze naar thedunkingoldfish@hotmail.com!


17 Mei 2002

Ed Norvell klust bij in Commercial

Wie de laatste tijd regelmatig naar de muziekzenders MTV en TMF heeft gekeken heeft het waarschijnlijk al gezien: Ed Norvell die reclame maakt voor een Scootermerk. Ed is te zien met zijn gebruikelijke brede lach en laat zien hoe vrolijk je wordt van het gebruiken van de nieuwe scooter. Ook op internet is de reclame gesignaleerd, helaas zonder URL. Mocht iemand de URL wel hebben weten te bemachtigigen, dan zouden wij deze graag willen ontvangen om hem op de site te plaatsen! Graag mailen naar e-mailadres links bovenaan de pagina.


19 April 2002

Ed Norvell naar België?

Ed Norvell, de spelverdeler van EBBC Den Bosch wordt momenteel getest door Go Pass Pepinster. Over twee weken wordt bekeken of de Belgische eersteklasser de Amerikaanse guard voor de rest van het seizoen en mogelijk voor de jaargang 2002-03 contracteert.


6 April 2002

Toch een nieuw seizoen?

Voorzitter Karg van EBBC heeft aan De Basketballsite van Nederland laten weten dat in tegenstelling tot NAC Breda, EBBC zeker in de eredivisie zal blijven spelen volgend seizoen. Ondanks het ontbreken van een hoofdsponsor is er toch een minimum budget dat voldoende lijkt te zijn voor eredivisiebasketbal. Een hoofdsponsor blijft natuurlijk wel noodzakelijk om weer op niveau mee te kunnen doen op het hoogste platform. Toon van Helfteren heeft al aangegeven te willen blijven als de huidige begroting van ruim 300 duizend Euro gehandhaafd kan blijven.


5 April 2002

Voorbij...

In de Amsterdamse Sporthallen Zuid is gisteravond op een dramatische manier een einde gekomen aan het chaotische seizoen van EBBC Den Bosch. Slecht spel van de Bosschenaren, saai spel van de Amsterdammers en een stel scheidsrechters (de Vries en Herweijer) die wel heel duidelijk hun voorkeur wilden laten blijken. Dit was alles wat er nodig was om dit seizoen af te sluiten. Een grote groep Bossche supporters overtrof tijdens de wedstrijd in stijl het Amsterdamse publiek, maar zelfs dat mocht helaas niet baten. De Amsterdammers en dus niet EBBC mogen zaterdag de halve finales van dit jaar openen tegen NAC Breda. Een dag later speelt EiffelTowers tegen Landstede Basketball.

Het begon dit jaar op het allerlaatste moment alsnog in Den Bosch, EBBC werd gered door vier wijze mannen, en Toon van Helfteren mocht met een select groepje aan de slag om successen te halen. Het duurde nog een tijdje voordat het volledige team van Den Bosch daadwerkelijk compleet was. De eerste wedstrijd die het team, dat het seizoen van EBBC toch nog glans heeft gegeven, was op 29 November 2001, een wedstrijd tegen het tweede team van de Astronauts om de NBB Beker. Die beker werd knap uit het vuur gesleept in de Nijmeegse Sporthal De Horstacker. Samen met het behalen van de kwartfinales van de Play Offs is er toch nog genoeg reden op trots te zijn op de spelers, de coach, het bestuur en alles en iedereen die iets met het team te maken heeft. Vooraf zag het er namelijk niet bepaald rooskleurig uit en leek het seizoen op voorhand al een succesloos seizoen te worden. Dat is gelukkig niet bewaarheid.

Nu rest enkel en alleen nog het wachten. Wachten op een nieuw seizoen, als dat er nog van komt in Den Bosch. Er zal toch snel een hoofdsponsor gevonden moeten worden als we nog basketball willen zien in de Maaspoorthal in het seizoen 2002-2003. We vertrouwen er maar op dat het bestuur zijn uiterste best doet om dit voor elkaar te krijgen in een zo kort mogelijke tijd. Wij zullen u op de hoogte houden van de roddels en de feiten op het gebied van het Bossche eredivisiebasketbal.


17 Mei 2002

Wierd Goedee naar Weert

Wierd Goedee, afgelopen seizoen nog coach van het tweede team van EBBC, zit vanaf volgend seizoen als coach op de bank van Vanilla Weert, zoals de Limburgse formatie nog altijd heet. Amsterdam heeft ook een vervanger gevonden voor Ton Boot, die na het binnenhalen van het 4e nationale kampioenschap aankondigde een sabbatical year te nemen. De nieuwe Ricoh-coach is de Joegoslaaf Rajko Toroman, die in december 2001 ontslagen werd bij Power Wevelgem, de club van o.a. Omar Sneed. De vervanger van Humphrey van Haver bij NTNT Tornado´s, zoals de ploeg tegenwoordig heet, is de assistent coach van het vorig seizoen Bud Greer.


18 April 2002

All*Star Team 2002

Door middel van enquetes op internet en bij basketballwedstrijden heeft De Basketballsite van Nederland samen met de Federatie Eredivisie Basketball het All*Star Team van 2002 samengesteld. Helaas voor alle Bossche fans, behoren er tot deze gelukkigen geen EBBC-spelers.

MVP Mack Tuck (MPC Donar)
Coach Herman van Belt (Landstede Basketball)
All*Star Team Ryan Robertson (EiffelTowers)
  Mack Tuck (MPC Donar)
  Joe Spinks (Ricoh Astronauts)
  Eric Nelson (EiffelTowers)
  Lawrence Randolph (MPC Donar)
Rookie Tjoe de Paula (CEB Noordkop)
Scheidsrechter Karel Kraaijeveld

Toch nog een eervolle vermelding voor een Bossche speler: Jouke Pots was één van de vier geselecteerde spelers voor de Rookie van het Jaar


11 April 2002

Einde NAC definitief

NAC stopt na dit seizoen met basketbal. Nadat NAC-directeur Roelant Oltmans dat vorige week op Omroep Brabant dat al had aangekondigd, besloot de clubleiding dinsdag de stekker er definitief uit te trekken. Weliswaar kondigde coach Jos Wolfs aan met een aantal anderen te proberen een doorstart te gaan maken, maar die poging kan niet op steun rekenen van de FEB. De organisatie van de eredivisieclubs gaf die vorig seizoen wel, maar ziet nu geen heil meer in een dergelijke actie.


10 April 2002

Finale nu al bekend?

Door de duidelijke overwinningen van Ricoh Astronauts en EiffelTowers, lijken de wedstrijden voor de finale van de play-offs nu al definitief gepland te kunnen worden. De finale tussen Ricoh en EiffelTowers was aan het begin van het seizoen al door vele kenners en liefhebbers voorspeld, en lijkt dus nu ook echt waarheid te gaan worden. Alleen NAC en Landstede Basketball kunnen het tij nog keren, maar dat is zoals gezegd zo goed als onmogelijk. Bekijk de uitslagen en het programma van de play-offs.


9 April 2002

Doorstart voor NAC?

Jos Wolfs, coach van NAC-basketbal, bekijkt met een aantal anderen of er een doorstart kan komen. Vorige week besloot het bestuur van NAC een punt te zetten achter het basketbal van NAC. Volgens het bestuur wees twee jaar basketbal in Breda uit dat de sport commercieel niet aantrekkelijk genoeg is. Jos Wolfs hoopt dat de sportieve successen van de laatste tijd krachten losmaken.


4 April 2002

Nu al gerommel

Begin april en nu is er al gerommel in het Nederlands basketballwereldje! Bij Vanilla werd bekend gemaakt dat coach Jelle Esveld zijn laatste seizoen heeft gehad bij de ploeg uit Weert. Volgens hem was de magie tussen coach en team niet meer aanwezig. Bij Gunco liet men weten het contract van Jerôme de Vries niet te verlengen. Een tweede dure speler naast Calvert White op dezelfde plaats is voor de Rotterdamse ploeg niet meer haalbaar


   
   
   
   
   
   
   
   

Voor oude foto's en verslagen verwijzen wij u naar de oude (tijdelijke) MSN Internetsite van The Dunkin' Goldfish: http://communities.msn.nl/thedunkingoldfish