Make your own free website on Tripod.com

LAST
RESULT

EBBC

73-112

-

Eiffel Towers

 

NEXT
GAME

?

 

-

?

 

Deze website is ontworpen voor een schermresolutie van 1024 bij 768 pixels

EBBC heeft de halve finales van de play offs verloren van Eiffel Towers.

EBBC Nieuws

 

Overig Basketball Nieuws


4 Mei 2003

Het is over voor EBBC

Helaas, het is EBBC niet gelukt om nog een een klein stuntje te doen. Ze hebben de 4e wedstrijd in de halve finales verloren van Eiffel Towers met 73 - 112. Al in het 2e kwart bleek de wedstrijd beslist te zijn door Eiffel.
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


1 Mei 2003

EBBC verliest 3e wedstrijd van Eiffel

In Nijmegen verliest EBBC de 3e wedstrijd met 85 - 71. Het was een zeer agressieve wedstrijd waarin Jouke Pots zelfs onterecht werd uitgefloten door het Nijmeegse publiek. 
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


29 April 2003

EBBC verrast Eiffel in de 2e wedstrijd.

De 2e wedstrijd in de halve finale is verrassend gewonnen met 95 -92 van Eiffel. EBBC wist er een spannende wedstrijd van te maken waarin iedereen tot het laatste moment geboeid zat te kijken. Het 'doel' van Toon van Helfteren is uitgekomen. Hij wilde minstens 1 wedstrijd winnen van Eiffel.
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


27 April 2003

EBBC verliest 1e wedstrijd van Eiffel

EBBC heeft in Nijmegen de eerste wedstrijd verloren van Eiffel Towers. De uitslag van de 1e wedstrijd in de halve finale van de play offs is 94 - 71 geworden.
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


22 April 2003

EBBC door naar de halve finales.

EBBC is het gelukt om de 2e wedstrijd in de 1e ronde te winnen van BS Weert. Hierdoor is er geen derde wedstrijd meer nodig en zal EBBC in de halve finales gaan spelen.De stand werd 83 - 74.
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


19 April 2003

1e ronde Play Offs

In Weert heeft EBBC de 1e wedstrijd in de pla offs gewonnen met 79 86. Weert ging er natuurlijk vanuit te gaan winnen aangezien de laatste wedstrijden door hun gewonnen waren. Dit viel dus even tegen.
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


15 April 2003

Programma 1e ronde  Play Offs

EBBC mag op 19 april uit tegen BS Weert. Op 22 april is dan de 'return' in Den Bosch. Mocht er dan een gelijke stand zijn dan is de beslissende wedstrijd op 24 april in Weert. We hopen natuurlijk dat Den Bosch massaal afreist richting Weert om hun ploeg te steunen. We zien jullie dus a.s. zaterdag in Weert!


15 April 2003

Uitslagen afgelopen wedstrijden

Donderdag 3 April speelde EBBC thuis tegen Omniworld. Deze wedstrijd leverde spannende momenten op. De Maaspoort was goed gevuld. De stand werd uiteindelijk 83-77.
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


Zaterdag 6 April kwam EiffelTowers op bezoek. 68-96 was de stand toen de Nijmegenaren vertrokken. Eiffel had deze overwinning nodig om haar eerste plaats zeker te stellen.
Lees de statistieken op De Basketballsite van Nederland


Dinsdag 8 April was alweer de laatste wedstrijd in de Elite A. EBBC mocht op bezoek gaan bij Weert. EBBC stond eerst een paar punten achter. Tegen de 'rust' haalde ze Weert in. Helaas kon EBBC dit niet vasthouden en verloor het de wedstrijd met 86-74. Mede hierdoor eindigde EBBC op de laatste (5e) plaats in de Elite A.
Lees de statsitieken op De Basketballsite van Nederland


2 April 2003

EBBC vindt hoofdsponsor

 DEN BOSCH - EBBC heeft een hoofdsponsor binnen handbereik. De Bossche basketbalclub bereikte een overeenkomst voor drie seizoenen. Maar eerst moet de club voldoen aan twee voorwaarden: dit seizoen met een gezonde boekhouding afsluiten en voldoende co-sponsors aan boord houden.

"De nieuwe sponsor stelt ons tevens in staat het huidige seizoen af te maken, want dat was onzeker", stelt voorzitter Roy Karg. EBBC staat nog een fikse klus te wachten om de begroting van dit seizoen, die 270.000 euro bedraagt, voor 1 juli sluitend te krijgen. De club staat namelijk in het krijt bij de belastingdienst. Die schuld dateert nog van de periode na het faillissement van twee jaar terug.

"We hebben bezwaar aangetekend tegen de hoogte van het bedrag", aldus Karg, die niet wil zeggen hoe hoog de schuld is. "Als de schuld niet wordt kwijtgescholden of verminderd, krijgen we het nog heel moeilijk." Toch is Karg er zeker van dat EBBC volgend seizoen weer van de partij is. Hij heeft met de kandidaat-hoofdsponsor afgesproken dat de naam pas bekend wordt gemaakt als duidelijk is of de begroting sluitend is en er voldoende subsponsors blijven. Met de nieuwe hoofdsponsor wil EBBC de begroting opkrikken tot 370.000 euro. Karg rekent erop met dat geld de huidige coach, Toon van Helfteren, en een groot deel van de spelersgroep te kunnen behouden. Karg: "We willen het jonge gezicht van ons eerste team behouden."

Bron: Brabants Dagblad


2 April 2003

Belangrijke thuiswedstrijd

Op de site van EBBC is te lezen dat a.s. donderdag 3 april een belangrijk is voor het team. Op de site staat te lezen: "Het jonge EBBC heeft dit seizoen boven verwachting gepresteerd, maar heeft nu uw steun nodig. Kom daarom naar de Maaspoort, de wedstrijd begint om half 8. De bezoekers van deze wedstrijd maken kans op mooie prijzen, zoals gratis bowlen!!!" Verder is er te lezen dat voor de twee aankomende wedstrijden een sponsor is gevonden: Hans van Liempt CD en DVD.


31 maart 2003

Ook Omniworld te sterk

 In Almere verloor EBBC met 88-72 van Omniworld. En zal nu haar best moeten doen om het thuisvoordeel te hebben met de play-offs. Topscoorders waren: Travis Reed (23), Pierre Elizee (13) en Jouke Pots (12).
lees het wedstrijdverslag op de Basketballsite van NL 


22 maart 2003

EBBC verliest van BS Weert

BS Weert heeft de gehele wedstrijd geleid. EBBC verliet het veld dan ook het veld met een kleine hoofdpijn. Ondanks dat Travis Reed het telkens probeerde werd hij telkens tegengehouden door BS Weert. De topscoorders waren: Marcel Huijbens (21), Billy Knight (18), Travis Reed (14) en Jouke Pots (13)
lees het wedstrijdverslag op de Basketballsite van NL 
lees het artikel van het Brabantsdagblad
 


17 maart 2003

EBBC verliest van Eiffel

99-73 was het resultaat geworden in Nijmegen. Eiffel bleek toch te sterk voor de jonge EBBC ploeg. De topscoorders waren Pierre Elize (16), Travis Reed (14), Marcel Huijbens (12)
lees het wedstrijdverslag op de Basketballsite van NL
lees hier de statistieken van de wedstrijd


17 maart 2003

EBBC wint van Ricoh

EBBC heeft zaterdag 8 maart met 68-79 gewonnen van Richoh Astronauts. 
Travis Reed was de topscoorder voor EBBC (26 pnt.)
lees het wedstrijdverslag op de Basketballsite van NL


2 Maart 2003

Een kwart teveel

Daniel Chip Jones

Marcel Huijbens

De wedstrijd tegen Ricoh Astronauts op carnavalszaterdag duurde precies n kwart teveel. EBBC kon goed bij de Amsterdammers aanhaken tot aan het laatste kwart. De gelijkstand, waarmee het derde kwart eindigde, van 59-59 verdween als sneeuw voor de zon in de laatste 10 minuten. Met een verschil van maarliefst 13 punten won Ricoh het laatste kwart en dus de wedstrijd. Chip Jones en Bob Frederiks waren de afwezigen in deze wedstrijd. De linkerhand van Frederiks zit nog altijd in het gips, en Jones liep tijdens de training een blessure aan zijn schouder op, de zoveelste blessure van een speler van EBBC binnen zeer korte tijd. Marcel Huijbens, die afgelopen week nog ziek op bed lag, zorgde ervoor dat EBBC lang bij kon blijven. De uitblinker scoorde 26 punten en pakte 11 rebounds. Travis Reed speelde een anonieme wedstrijd. Met 15 punten en weliswaar 11 rebounds presteerde hij ver onder zijn gemiddelde van dit seizoen. Nieuweling Knight scoorde in zijn eerste thuiswedstrijd eveneens 15 punten, maar 4 maal balverlies is nog wat aan de hoge kant. Heren Den Hartog en De Vries (scheidsrechters) waren wederom duidelijk aanwezig in de wedstrijd. Tackles op Akerboom en Knight werden over het hoofd gezien, aanvallende fouten werden verzonnen en Ricoh, dat toch zeker niet als een oud dametje speelde (integendeel), mocht 35 keer proberen de bal vanaf de vrije worplijn in het netje te schieten, terwijl EBBC slechts 23 maal hetzelfde mocht proberen... Het teleurgestelde publiek snelde zich na de wedstrijd massaal naar de binnenstad om aldaar met de nodige carnavalskrakers en het nodige alcohol de teleurstelling achter zich te laten. 
zie hier de volledige statistieken
foto's van deze wedstrijd in het fotoboek
het verslag van De Basketballsite


23 Februari 2003

Almere te sterk

Billy Knight

Omniworld Almere was gisteravond in Sporthal Waterwijk simpelweg te sterk voor EBBC. Af en toe kon de Bossche ploeg een vuist maken, en wist het een groot gedeelte van de opgelopen achterstand weg te poetsen. Dit bleek echter bij lange na niet genoeg om ook maar enige aanspraak te maken op de overwinning. Nieuwkomer Billy Knight deed wat van hem wordt verwacht: scoren. Hij scoorde 19 punten. Daarmee bleef hij net achter zijn goede vriend Travis Reed (24). Echter de assists kwamen niet van Billy Knight en helaas ook niet van Jouke Pots. En voor de rebounds meldde alleen Travis Reed (11) zich regelmatig. Op die twee fronten zal coach Toon van Helfteren nog hard moeten gaan trainen, mocht EBBC nog aanspraak willen maken op de derde plaats achter Amsterdam en Nijmegen aan het einde van het seizoen. Omniworld pakte maarliefst 13 rebounds meer dan Den Bosch en gaf ook nog eens 7 assists meer. Marcel Huijbens en Chip Jones zaten duidelijk niet in de wedstrijd. Huijbens miste acht schotpogingen en het totaal aantal schotpogingen van Chip Jones bleef steken op nul.
De rust kwam in Almere vroeger dan gepland. Derrick Tilmon molesteerde de basket met een lompe dunk. De scheidsrechters besloten eerder te gaan rusten en de 34.2 seconden op de klok na de pauze uit te spelen. Was dit n van de betere beslissingen van de scheidsrechters? Ach, het lijkt bijna een hopeloze zaak om je daar nog druk over te maken. En toegegeven: dit was zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen aan Bossche kant. Het is te hopen dat Huijbens en Jones hun goede vorm volgende week tegen Amsterdam weer op weten te pikken.

bekijk de statistieken
bekijk foto's van de wedstrijd
lees het wedstrijdverslag op de Basketballsite van NL


16 Februari 2003

"Return of the Legend"

Marcel Huijbens

Marcel Huijbens is terug op de Nederlandse velden. Na een blessure opgelopen tijdens de Haarlem Basketballweek, in December 2002, speelde hij met EBBC afgelopen zaterdag in Zwolle zijn eerste competitiewedstrijd van 2003. En hoe! Met 21 punten en 11 rebounds was Marcel Huijbens duidelijk de man of the match! Mede dankzij zijn inspanningen was EBBC te sterk voor Zwolle. Daniel Chip Jones en Jouke Pots scoorden beiden 15 punten, Travis Reed 11 en Billy Knight 10. Deze laatste pakte ook 8 rebounds. Kees Akerboom viel op door drie blocks. Door het verlies van koploper EiffelTowers bij Omniworld staat EBBC nog maar 4 punten achter de Nijmegenaren en 2 punten achter Ricoh. Volgend weekend is de laatste wedstrijd in het eerste gedeelte van de competitie.
Een verslag van de wedstrijd kunt u lezen op de basketballsite van Nederland.
De statistieken zijn elders op deze site te vinden.


14 Februari 2003

Tweemaal winst EBBC

EBBC heeft de afgelopen week twee oefenwedstrijd winnend af weten te sluiten. De eerste was tegen het Eindhovense PSV Almonte, uit de Promotiedivisie. EBBC won de wedstrijd met 46-97. Topscorers bij EBBC waren Pierre Elize (21), Billy Knight (20), Travis Reed (16) en Marcel Huijbens (15). Marcel Huijbens pakte ook de meeste rebounds (8) gevolgd door Chip Jones en Jouke Pots (beiden 7). Kees Akerboom, hersteld van een blessure, speelde ook mee en scoorde 8 punten. Marcel Aarts speelde evenals Bobby Frederiks niet mee. De tweede oefenwedstrijd werd gewonnen van het Belgische Wevelgem. In 5 kwarten van 10 minuten wist EBBC de Belgen te verslaan met 112-125. Er zijn van deze wedstrijd helaas geen stats bijgehouden. Wevelgem staat 11e en laatste in de Belgische Eredivisie. 


11 Februari 2003

Nieuwe Amerikaan EBBC

Billy Knight

EBBC heeft een nieuwe Amerikaan aangetrokken. Het is de guard Billy Knight. Het is een gelukje dat deze Amerikaan aan de selectie toegevoegd kan worden, normaal gesproken past hij namelijk niet in het krappe Bossche budget. De ex-UCLA speler zat echter sinds kort zonder club en is een goede vriend van Travis Reed. Knight speelde vorig seizoen in de UCLA, en eindigde op de tweede plaats op de topscorerslijst, boven Dan Gadzuric, nu in de NBA. Alhoewel Knight op een andere positie speelt dan Sam Jones, hoopt Van Helfteren dat hij het plotselinge verlies van Sam kan doen vergeten.
bron: De Basketballsite van Nederland


11 Februari 2003

Blessures Frederiks en Aarts

Marcel Aarts en Bobbie Frederiks

Marcel Huijbens heeft nauwelijks zijn trainingen hervat, en Kees Akerboom is nog niet hersteld van zijn enkelblessure, of er zijn alweer twee nieuwe aanmeldingen in de Bossche ziekenboeg. Bobbie Frederiks heeft een pees in zijn duim afgescheurd en is afgelopen maandag geopereerd. Het zal minimaal vier weken duren voordat hij weer kan gaan trainen. Marcel Aarts heeft een blessure aan zijn enkel. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig zijn blessure is.
bron: De Basketballsite van Nederland


9 Februari 2003

Kees Akerboom uitgeschakeld

Kees Akerboom

Kees Akerboom is nog minimaal een week uitgeschakeld, door een enkelblessure die hij enkele weken terug opgelopen heeft tijdens een training. Marcel Huijbens heeft de trainingen weer hervat en zal wellicht volgende week tegen Landstede Basketbal weer meespelen.


9 Februari 2003

EBBC verliest aansluiting

Samuel Lee Jones III

BS Weert was vorige week te sterk voor de Bossche formatie zonder Marcel Huijbens, Kees Akerboom en Samuel Lee Jones. De Amerikaan is terug naar Amerika om de begrafenis van zijn stiefmoeder bij te wonen en om voor zijn stiefbroer te zorgen. Waarschijnlijk zal hij niet meer terugkeren in Den Bosch. De 20 punten van Travis Reed, 16 punten van Jouke Pots en 15 punten van Pierre Elize waren niet genoeg om de ploeg uit Weert te verslaan. EBBC heeft nu 2 verliespunten meer dan Amsterdam, en staat op de 3e plaats in de competitie.
statistieken van de wedstrijd


24 Januari 2003

Verlies tegen Bergen

Brian Boll

EBBC heeft in de oefenwedstrijd tegen Dexia Union Mons-Hainaut (Bergen) verloren met 73-91. De eerste twee kwarten kon EBBC de nummer twee van de Belgische competitie aardig volgen (20-26 en 16-19). Het derde kwart, dat dit seizoen toch tegen de traditie in vaak beslissend bleek in het voordeel van EBBC, maakte het verschil in kracht duidelijk. Na het derde kwart leidde Bergen met 74-47, een verschil van maarliefst 27 punten. EBBC kon dit verschil in het vierde en laatste kwart de voorsprong van de Belgen nog wat verkleinen door dit kwart met 26-17 te winnen. Toon van Helfteren gaf vooral de jongere spelers die normaal niet veel aan spelen toekomen de nodige speeltijd. Zo speelde Brian Boll meer dan 15 minuten en scoorde 6 punten. Bobby Frederiks mocht meer dan 21 minuten op het speelveld staan. Hij scoorde daaron 14 punten. Topscorer was Travis Reed met 23 punten en 16 (!) rebounds.
statistieken


21 Januari 2003

Oefenwedstrijd EBBC

Aanstaande donderdag 23 Januari speelt EBBC een oefenwedstrijd tegen de nummer 2 van de Belgische competitie, het Waalse Dexia Union Mons-Hainaut (Bergen). De wedstrijd begint om 19:00 in Sportcentrum Maaspoort. Mons-Hainaut heeft evenveel punten als de nummer 1 Charleroi, maar heeft al twee wedstrijden meer gespeeld. De nummer drie Oostende heeft een puntje minder en ook een wedstrijd minder. In de Belgische competitie krijgt men 3 punten voor een overwinning en 1 punt voor een nederlaag. De toegang is niet gratis.
Website Mons-Hainaut (franstalig)


19 Januari 2003

EBBC verslaat MPC Donar

EBBC heeft zich deze keer niet de kaas van het brood laten eten in de wedstrijd tegen MPC Donar. Donar dat vorige week nog van EiffelTowers won, kon vandaag niet voldoende kracht zetten tegen het jonge EBBC. De Bosschenaren domineerden vrijwel de gehele wedstrijd. Travis Reed werd wederom topscorer met 24 punten en 10 rebounds. Chip Jones scoorde 17 punten, Sam Jones 13 punten en 5 assists en Kees Akerboom scoorde 11 punten. Lees het wedstrijdverslag op de Basketballsite van Nederland (zie links). 
statistieken


12 Januari 2003

Verlies in Amsterdam

Michel Zegwaard

EBBC is de tweede plaats in de competitie kwijtgeraakt aan de Ricoh Astronauts. De Amsterdammers wonnen in eigen huis, waar 2600 mensen minder zaten dan in Haarlem, met 80-71 van het Huijbens-loze EBBC. De Amsterdammers moesten zelf ook een aantal spelers missen: Ridl, Burneika en McGuthrie speelden niet. Toch lukt het EBBC niet om de kansen die het kreeg te benutten. Lees in het wedstrijdverslag op De Basketbalsite van Nederland onder andere dat scheidsrechter Zegwaard aan het proberen is ng minder populair te worden is in Den Bosch....
Topscorer bij EBBC was Travis Reed met 27 punten en 11 rebounds. Pierre Elize scoorde 17 maal en Kees Akerboom tekende voor 11 punten.

Lees het verslag op De Basketballsite Van Nederland.
Bekijk hier de statistieken.
 


31 December 2002

Travis Reed All Star op HBW

Travis Reed

Travis Reed is gekozen tot n van de All Stars van de twintigste HBW. Reed maakt deel uit van het All Star team dat voor de rest bestaat uit: Joe Spinks (tevens MVP van het toernooi) van Ricoh Astronauts, Edvr (Mogi UBC Valtra, ook Topscorer met 69 punten in 4 wedstrijden), Tezale Archie en Pieter Loridon (Racing Basket Antwerpen. Naast zijn All Star verkiezing werd Travis Reed ook nog gekozen als meest spectaculaire speler en als Top Rebounder met 49 rebounds in 4 wedstrijden. Reed wordt op ruime afstand gevolgd door Chris Young die maarliefst 11 rebounds minder pakte! Reed eindigde overigens op de tweede plaats van de topscorers met 16.75 punten per wedstrijd. In de top 10 van steals zien we Sam Jones op de tweede plaats met 3 steals en Jouke Pots op plaats 3 met 2.75 steals per game. Sam Jones staat in het rijtje van assists op plaats 3 met 3.75 assists per wedstrijd. Voor alle statistieken verwijs ik u naar de website van de HBW


31 December 2002

EBBC 4e plaats in HBW

Marcel Aarts en Kees Akerboom

EBBC is er gisteren op de finaledag van de Haarlem Basketball Week helaas niet in geslaagd om zonder de geblesseerde Marcel Huijbens nogmaals van het Braziliaanse Mogi UBC Valtra te winnen. De Bosschenaren konden nog bijblijven tot het laatste kwart (tussenstanden 19-6, 37-35 en 50-54). In het laatste kwart was de koek echter op, EBBC scoorde slechts 12 punten en de Brazilianen 23. De Topscorers aan Bossche kant waren Marcel Aarts en Kees Akerboom (13), Travis Reed (10 en 14 rebounds) en Daniel Chip Jones (10). Door dit verlies is EBBC op de 4e plaats van de 20eeditie van de HBW geindigd. De goede indruk die EBBC vooral in de eerste twee wedstrijden (tegen SBA All Stars en Mogi UBC Valtra) heeft achtergelaten zal nog lang blijven hangen in Haarlem en de rest van Nederland. Na een broodnodige rustperiode wacht op 11 Januari het team van de Ricoh Astronauts alweer voor de eerstvolgende competitiewedstrijd. Marcel Huijbens zal er helaas nog niet bijzijn in deze zeer zware wedstrijd.
Bekijk de statistieken van de wedstrijd en van het hele toernooi op de website van de Haarlem Basketball Week.


29 December 2002

Zwarte Zondag in Haarlem

Marcel Huijbens en Sam Jones

Het was er weer een, een wedstrijd die je liever zo snel mogelijk zou willen vergeten. En daarbij ook de consequenties van de wedstrijd en alle (wellicht waan-)ideen. De eerste helft van de wedstrijd was van Bossche kant bijna traditioneel slecht. De tussenstand bij rust was dan ook 28-36. De pauze deed EBBC wederom geen kwaad, integendeel, door een sterke Marcel Huijbens, Travis Reed en Samuel Lee Jones kwam EBBC terug in de wedstrijd. Na het derde kwart was de stand alweer 46-48. En EBBC ging door in het laatste kwart. Twee loepzuivere driepunters van Samuel Lee Jones en scores van Pierre Elize brachten de voorsprong: 54-48. Dit mocht echter niet baten, Ricoh kwam terug en nam een voorsprong die niet meer in te halen was in de rest van de wedstrijd. Twee minuten voor het einde kwam echter het allerdiepste dieptepunt van deze HBW. Een "onschuldige" botsing tussen de elleboog van Ivan Tomeljak en de hand van Marcel Huijbens zorgde ervoor dat Huijbens de komende zes weken niet inzetbaar is! Een gebroken hand die voorlopig nog in het gips moet zitten was namelijk het gevolg. Het "ongeluk" paste overigens perfect in de wedstrijd, waaraan nog een vreemd luchtje hing. Scheidsrechter Michel Zegwaard was iets te partijdig met zijn fluitje en kreeg bovendien nog de steun van beide andere Engelse scheidsrechters... Het had de organisatie van de HBW gesierd om dit soort vreemde luchtjes te vermijden, maar helaas blijkt dit in het hedendaagse basketball niet meer mogelijk... Topscorers aan Bossche kant: Samuel Lee Jones 14, 4 steals en 5 assists, Travis Reed 14 en 7 rebounds, Marcel Huijbens 9 en 15 rebounds, Kees Akerboom 9. Maandag speelt EBBC nog de troostfinale tegen Mogi UBC Valtra.
De volledige statistieken (HBW - Acrobat Reader).
Foto's van de wedstrijd zijn te vinden in het fotoboek


29 December 2002

Prima tweede helft

Een matige eerste helft werd in Haarlem opgevolgd door een prima tweede helft, waardoor EBBC zich als winnaar van de poule heeft geplaatst voor de halve finales. Travis Reed (22 pt, 13 rebounds) had moeite zijn vorm te vinden, maar kwam toch aardig op dreef in de tweede helft, echter als hij al zijn vrijeworpen raak had geschoten, dan had EBBC wel dicht bij de 100 punten gekomen. Marcel Aarts scoorde verrassend 11 punten, maar de Man of the Match was Samuel Lee Jones III (18 punten). Hij zorgde er, aldus de speaker van de HBW, voor met zijn assists en zijn driepunters dat EBBC terugkwam in het derde kwart en uiteindelijk de overwinning kon pakken.
Bekijk de statistieken van de website van de HBW (Acrobat Reader).
Bekijk de foto's van The Dunkin' Goldfish.


27 December 2002

Winst in HBW met shirtsponsor

EBBC heeft de eerste wedstrijd van de Haarlem Basketballweek gewonnen met 71-80 van het All Star Team van de Amerikaanse Street Basketball Association. De Bossche ploeg begon de wedstrijd nerveus, de Amerikanen pakten een voorsprong van 15-4. Een time-out van Toon van Helfteren en een aantal belangrijke wissels zorgden voor een vroege ommekeer in de wedstrijd. Drie knappe driepunters van Jouke Pots brachten EBBC langzij. Door het degelijke spel van Den Bosch kwam de jonge Nederlandse ploeg al weer snel op voorsprong en die voorsprong werd nagenoeg de hele wedstrijd behouden. De Amerikanen kwamen nog n keer gelijk bij de stand van 48-48. Maar EBBC wist zich, mede dankzij een zeer sterke tweede helft van Travis Reed, te verzekeren van de overwinning. Door deze overwinning mag EBBC waarschijnlijk ook zondag aantreden voor n van de kruisfinales. EBBC speelde de wedstrijd voor het eerst dit seizoen met een shirtsponsor. Het Sportiom is voor de rest van het seizoen de shirtsponsor van de Bossche ploeg. Travis Reed werd gekozen tot Man of the Match met 21 punten en 15 rebounds. Jouke Pots maakte 15 punten, Huijbens 12 en 12 rebounds, Elize maakte 11 punten. Zaterdag wacht het Braziliaanse Mogi UBC Valtra. 
Bekijk hier de statistieken van de website van de HBW (Acrobat Reader format)
bron Brabants Dagblad 27-12-02


22 December 2002

EBBC klaar voor HBW

Travis Reed en Jouke Pots

EBBC heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar toch nog kunnen bewijzen de juiste ploeg te zijn voor de Haarlem Basketball Week. CEB Noordkop, dat er eerder al onterecht van uitging de tweede Nederlandse deelnemer te zijn in Haarlem, werd eenvoudig opzij geschoven. Tenminste, op de momenten dat de concentratie goed was ging het de Bossche ploeg eenvoudig af. EBBC kende in de wedstrijd ook enkele zwakke momenten, maar Noordkop kon daarvan niet optimaal profiteren en dus kon Van Helfteren zijn jonge spelers weer wat speeltijd gunnen. Jouke Pots maakte gretig gebruik van zijn tijd en scoorde 15 punten. Travis Reed was weer de sterkste met 21 punten en 11 rebounds. Met 19 punten (fieldgoals 4 uit 4, 100% vrijeworpen en 3 uit 5 driepunters) en 5 rebounds mag ook Pierre Elize zich n van de uitblinkers noemen. Oud EBBC-er Jeramiah Johnson maakte ook 21 punten, maar alleen hij en Jermaine Young (22pt) kunnen de kar niet trekken voor de ploeg uit de Kop van Noord-Holland.
Bekijk hier de statistieken en hier het verslag van Henk vd Broek.


16 December 2002

Eiffel te sterk

Dat EiffelTowers nog een treedje te hoog is voor EBBC is gisteren wel weer bewezen in de wedstrijd die met 79-106 op eenvoudige wijze naar de Nijmeegse ploeg ging. De eerste vijf minuten kon EBBC nog wel meedoen, en stond het zelfs op voorsprong, maar Eiffel haalde de Bossche ploeg met speels gemak in en bouwde vanaf dat moment eigenlijk de voorsprong alleen nog maar uit. De tweede helft begon EBBC weer enigzins fris, het derde kwart werd dan ook gewonnen met 25-23, maar het vierde en laatste kwart ging "gewoon" weer naar de formatie uit Nijmegen. Aan Bossche kant was alleen Travis Reed op zijn normale niveau: 31 punten en 11 rebounds. Daniel Chip Jones moest de wedstrijd geblesseerd van de bank toekijken.
Lees het wedstrijdverslag hier en bekijk de statistieken door hier te klikken.


8 December 2002

EBBC verliest eerste helft

Een dramatische eerste helft eindigde met 44-35 in het voordeel van de nummer laatst van de competitie. EBBC liet zich totaal van zijn spel af brengen door de Rotterdammers. De ploeg van Raymond Bottse kreeg het voor elkaar dat EBBC zijn spel ging aanpassen aan hun spel, wat resulteerde in een beschamende tussenstand. Gelukkig wist EBBC al vroeg in het derde kwart langszij te komen door het eigen spel weer op te pakken, de verdediging klopte weer even en onder het bord waren Marcel Huijbens en Travis Reed weer de sterkste spelers. Rotterdam gaf echter niet op, en meer dan een paar puntjes voorsprong kreeg Den Bosch niet. Het laatste kwart was ronduit slecht. Na 4 minuten had alleen de Bossche ploeg een score bij mogen tekenen. De vele fouten die scheidsrechters Spierings en Blankensteijn zagen zorgden voor een zeer lang laatste kwart, na nog geen 5 minuten stonden beide ploegen al op 5 fouten. Het was weer eens een wedstrijd om snel te vergeten die toch twee punten oplevert. De eindstand was 75-76. Topspelers bij Den Bosch waren Travis Reed (21 pt, 11 rebounds en 7 assists) en Marcel Huijbens (18 pt, 10 rebounds, maar 5 turnovers). Aan Rotterdamse kant was Ron Borstel de Man of the Match met 18 punten. 
statistieken


3 December 2002

Deelname EBBC aan HBW bevestigd

Op de website van de Haarlem Basketball Week is bekend gemaakt dat EBBC inderdaad het 6e team zal zijn dat meedoet aan het toernooi dat op 2e Kerstdag van start zal gaan. EBBC mag meedoen omdat het op de 2e plaats in de competitie staat nu de helft van het eerste gedeelte van dit seizoen al gespeeld is. Nijmegen was de eerste keus, maar hebben bedankt, omdat ze naar eigen zeggen hun programma niet nog voller wilden maken dan het al is. EBBC speelt op donderdag 26 December om 15:15 tegen de SBA All Stars (Amerikaanse "straatbasketballers") en op zaterdag 28 December tegen Mogi UBC Valtra (Brazili). De eindstand in de poule bepaald wanneer EBBC de derde wedstrijd speelt (zondag of maandag) en of dit tevens de laatste wedstrijd zal zijn.
bron: website Haarlem Basketball Week (www.basketballweek.nl)


1 December 2002

EBBC naar Basketballweek?

De wedstrijd tegen Omniworld begon met een periode van stilte ivm het overlijden van Ton Moonen, EBBC-fanaticus. Het leek wel of dit zijn doorwerking had op het team in de eerste helft. Omniworld kon vrij schieten en het spel van EBBC was mat. De rust heeft de bosschenaren duidelijk goed gedaan, want na de pauze kwam er een heel ander EBBC op het veld. Veel agressiever en passie dan in de eerste helft. EBBC kroop langszij, Omniworld spartelde nog wat tegen met een aantal zuivere driepuntsschoten, maar in het laatste kwart kon EBBC toch zijn handtekening onder de wedstrijd zetten. Ed Norvell was zijn emoties niet te baas, en maakte twee fouten (waarvan 1 onsportieve fout) vlak na elkaar, en kreeg daar bovenop nog een technische fout, zijn vijfde. De jonge Bossche ploeg liet zich niet van de wijs brengen en wist de overwinning en waarschijnlijk het zesde deelnamebewijs van de Haarlem Basketball Week binnen te halen! Topscorers: Reed (25pt), Huijbens en Sam Jones (beiden 19). Meeste rebounds: Huijbens (14), Elize en Reed (5). Sam Jones tekende ook nog eens voor 9 assists.


e27 November 2002

Geen oefenwedstrijd

Allereerst willen wij de nabestaanden van de onlangs overleden Dhr. Moonen condoleren met het verlies van hun dierbare. Vanwege het overlijden van EBBC-liefhebber en redder-in-nood Moonen zal de geplande oefenwedstrijd tegen Leuven van donderdag 28 November helaas niet doorgaan, wij hopen op enig begrip van de supporters. Zaterdag is er gelegenheid tot het nemen van afscheid in de Sint Jan te 's-Hertogenbosch. De wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Omniworld zal, zij het in gepaste sfeer, wel doorgaan. De winnaar van dit duel zal waarschijnlijk de zesde deelnemer zijn van de Haarlem Basketball Week volgende maand. 


17 November 2002

Winst op Landstede na matige start

Pierre Elize

EBBC begon zeer mat aan de wedstrijd tegen Landstede Basketball, maar wist zich in het tweede kwart te herpakken. Vooral in het derde kwart liet EBBC aan de bezoekers zien wat verdedigen is. De Zwollenaren konden slechts 7 punten maken! Een redelijk goed gevulde Maaspoorthal zag dat de wedstrijd op dat moment al gespeeld was. Pierre Elize lijkt zijn draai gevonden te hebben, met 19 punten was hij samen met Travis Reed topscorer van de wedstrijd. Het schotpercentage was zelfs 80%! In het derde kwart werd Pierre nog hard tegen de grond gewerkt, en moest hij even het veld verlaten, maar gelukkig ging het scoren daarna weer gewoon verder! Travis Reed heeft voor de vierde keer dit seizoen al een dubbel gehaald, hij pakte namelijk ook 11 rebounds. Samuel Lee Jones was niet ver verwijderd van een triple double: 10 pt, 8 rb en 8 assists. statistieken
Lees het verslag van Leon Kersten op De Basketballsite van Nederland!


15 November 2002

Een off-day tegen Weert?

Laten we hopen dat het een off-day van de spelers van EBBC was, gisteren tegen Weert. Het was wellicht de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Tegen Breda was de defensieve kracht van de Bosschenaren al minimaal, tegen Weert was deze zelfs nog minder! Er kon totaal geen vuist gemaakt worden tegen bijvoorbeeld Willie-Jan Ackermans (17 pt), Richard van Poelgeest (20 pt, 10 rb) en Demond Steward (22 pt). Een wedstrijd om snel te vergeten dus... Zaterdag tegen Landstede krijgt EBBC een herkansing, nu het winnen van de beker niet meer mogelijk is moet alle winst in de competitie gehaald worden. Topscorers aan Bossche kant: Travis Reed (14), Jouke Pots en Sam Jones (beiden 13). De meeste rebounds waren voor Travis Reed en Marcel Aarts (6). statistieken


12 November 2002

Alleen Chip Jones in Oranje

Chip Jones

De selectie van het Nederlands team voor de wedstrijden van 20, 23 en 27 november tegen resp. Litouwen thuis, Oekraine uit en Bulgarije thuis, bevat "slechts" een EBBC-er. Daniel Chip Jones zal als enige de Bossche ploeg moeten vertegenwoordigen in de drie wedstrijden van het Nederlands team. Marcel Huijbens heeft ervoor gekozen thuis te blijven, bij zijn pas geboren dochtertje (bij deze gefeliciteerd Marcel!). Ook Rik Smits zal niet meespelen, hij kampt met een enkelblessure. De thuiswedstrijden van Nederland zullen in het Topsportcentrum in Rotterdam gespeeld worden.
bron: De Basketballsite van Nederland


10 November 2002

Rommelige zege in Breda

Marcel Huijbens

EBBC heeft gisteren op een rommelige manier de ploeg van coach Jos Wolfs verslagen. Een wedstrijd die eigenlijk in de eerste helft al in de pocket had moeten zitten kreeg nog een uiterst spannend einde. Marcel Huijbens mocht bij een stand van 94-94 met nog 7 seconden op de klok naar de basket voor 2 vrije worpen. Beiden gingen raak en dus kon Breda zich opmaken voor nog 1 laatste aanval om een verlenging of eventueel zelfs de overwinning veilig te stellen. Nicola Simic krijgt de bal maar door sterk defensief werk van Samuel Lee Jones verliest Simic de bal nog voor de middenlijn, de overwinning is binnen. Vooral Marcel Huijbens (34 pts) heeft het hoofd koel weten te houden om toch nog met een overwinning afscheid te nemen van de Bredase Sporthal. Dit afscheid is wellicht tevens het laatste afscheid, want het gaat niet goed in Breda. Door de problemen was de gebruikelijke vloer niet aanwezig in de zaal net als ook maar enige vorm van entertainment (speaker, muziek, dansers). De spelers wilden aanvankelijk niet aan de wedstrijd beginnen meldt De Basketballsite van Nederland. Problemen met verzekeringen en salarissen waren de basis van de onrust onder de spelersgroep.
Overige topscorers aan Bossche kant: Travis Reed (24 pt), Pierre Elize (13 pts). Top rebounders waren Travis Reed en Daniel Chip Jones (beiden 12). De meeste assists kwamen van de handen van Samuel Lee en Daniel Chip Jones (7). Klik hier voor de volledige statistieken.

Lees een uitgebreid verslag op www.debasketballsitevannederland.nl


6 November 2002

Winst op BS Weert

Bij deze nog een korte vermelding van de relatief eenvoudige overwinning op BS Weert van afgelopen zaterdag. In een goedgevulde Schutskamp kwam de Bossche ploeg nauwelijks in gevaar. Man of the Match was wederom Travis Reed met 21 punten en 13 rebounds. Marcel Huijbens scoorde 17 punten en Pierre Elize 13. Sam Jones voorzag de thuisploeg van 4 assists en Jouke Pots pakte 4 maal de bal af van de Weertse ploeg. Donderdag 14 november speelt EBBC opnieuw tegen Weert, maar dan in de Maaspoorthal en in de competitie om de Nationale Beker. Een volledig verslag van de wedstrijd kunt u lezen op De Basketballsite van Nederland. De volledige statistieken kunt u bekijken door hier te klikken.


25 Oktober 2002

EBBC wint gemakkelijk in Groningen

Kees Akerboom

De goede lijn die EBBC inzette tegen Amsterdam is doorgezet in het hoge noorden. De Bossche ploeg heeft met de 73-89 overwinning de Groningers, waarschijnlijk nog knock out van de enorme nederlaag in Nijmegen (111-71), nog duidelijker hun plaats gewezen. Een prima wedstrijd van Travis Reed, 24 punten en 7 rebounds, en een goed debuut van Sam Jones, 10 punten en 3 rebounds in 19 minuten, waren de basis van de overwinning. Coach Van Helfteren laat in Het Brabants Dagblad weten de laatste jaren nog nooit zo'n zwak spelend Donar gezien te hebben. Ook Kees Akerboom liet weer zijn waarde zien met 16 punten en 7 rebounds. De volgende wedstrijd is zaterdag 2 November in De Schutskamp tegen BS Weert! Bekijk de volledige stats.


21 Oktober 2002

Nieuwe Amerikaan EBBC

Zaterdagochtend is een nieuwe Amerikaan gearriveerd in Nederland voor EBBC. Het gaat om de 24-jarige guard Sam Jones. De Amerikaan krijgt een proefcontract voor circa 4 weken. Eerder speelde Sam in Polen en in Belgi. In het jaar dat hij bij Gent speelde scoorde hij gemiddeld 15 punten per wedstrijd en mocht hij meespelen in het Belgische All Star spektakel. In 2000 maakte Jones deel uit van het All-NCAA2 Great Lakes District 1st team.


20 Oktober 2002

EBBC verslaat RICOH

Travis Reed

In een sfeervolle Maaspoorthal heeft EBBC de competitiewedstrijd tegen RICOH Astronauts gewonnen met 62-61. De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland, omdat het uitreiken van de seizoenskaarten nogal wat tijd in beslag nam. Amsterdam begon sterk aan de wedstrijd. Mindaugas Burneika gooide de ene driepunter na de ander raak. Door sterk verzet van EBBC kon de Bossche ploeg de aansluiting houden. Opvallende momenten waren de fout en de technische fout van Patrick Faydherbe, waardoor Jouke Pots 3 keer raak mocht schieten vanaf de vrije worplijn. In het laatste kwart kon EBBC mede dankzij de verzorger aan Amsterdamse kant, die een bal ving die nog niet officieel uit was gegaan, terugkomen tot 60-61. Twee vrije worpen van Travis Reed (de spanning steeg omdat hij er eerder al 3 had gemist) brachten de voorsprong met nog 8 seconden op de klok: 62-61. Dezelfde Travis Reed was te sterk voor Chris McGuthrie en weerhield de rappe guard ervan nog in de laatste seconden te scoren. Reed was The Man of the Match, met 19 punten en 14 rebounds. Pierre Elize speelde met 5 assists en 3 steals ook een zeer goede wedstrijd. Zijn proefcontract is gisteren afgelopen, onduidelijk is nog of hij in Den Bosch zal blijven. Lees hier het verslag van de wedstrijd, door Henk v.d. Broek.


16 Oktober 2002

Technische problemen

Wegens technische problemen was het onmogelijk om de afgelopen week de website te updaten. Het zal helaas nog enkele dagen duren totdat de website weer volledig up to date is, onze excuses hiervoor.


6 Oktober 2002

Geen kans in Nijmegen

Het contact tussen coach Toon van Helfteren en heren scheidsrechters van Nederland zal er na vandaag niet beter op geworden zijn. De coach werd al in het eerste kwart met 2 technische fouten op zak de sporthal uitgestuur. Een belachelijk gefloten fout op Jouke Pots was de oorzaak van het geklaag van de coach aan het adres van scheidsrechters Harryvan en De Vries. Met maarliefst 29 vrije worpen besloot EiffelTowers de wedstrijd. De 22 die EBBC kreeg waren vooral "goedmakertjes" in het laatste gedeelte van de wedstrijd. EiffelTowers zat na het wegsturen van Van Helfteren in een troon, en alhoewel EBBC aardig kon bijbenen, de afstandsschoten van vooral Kandell Mack waren teveel voor het jonge Bossche team. Het enige goede nieuws is de prestatie van de nieuweling aan Bossche kant: Travis Reed. Met 22 punten en 6 rebounds was hij toch wel de beste bij EBBC. Klik hier voor de statistieken.


5 Oktober 2002

Travis Reed naar Den Bosch

Travis Reed

Travis Reed zal de nieuwe Center/Forward worden van EBBC, en niet zoals eerder werd gesuggereerd Brian Dennis. Reed is 23 jaar en meet 2 meter en 3 centimeter. Hij is toevallig een bekende van Pierre Elize, beiden speelden in Los Angeles. De afgelopen twee seizoenen speelde Reed voor Long Beach St. in de NCAA. Vorig seizoen was hij in 30 games goed voor gemiddeld 14.7 punten en 7.8 rebounds. In de VCU Invitational Showcase 2002 scoorde hij in 4 wedstrijden gemiddeld 36.5 (!) punten en pakte 8.8 rebounds. In 2000 werd hij gekozen tot de beste nieuwkomer van de NCAA Big West Conference. Afgelopen september is Reed nog getest voor de franse tweede klasser Chalons-en-Champagne.
data-bron: eurobasket


29 September 2002

Goed begin competitie

Pierre Elize

EBBC is gisteravond goed begonnen in de nieuwe competitie. De thuisploeg was te sterk voor de bezoekers uit Rotterdam. Door slordig spel werd het in het laatste kwart nog behoorlijk spannend, maar de ervaring van Marcel Huijbens was teveel voor Rotterdam Basketbal. Huijbens was dan ook topscorer met 28 punten. Chip Jones pakte de meeste rebounds: 13. Nieuweling Pierre Elize speelde een aardige wedstrijd, maar zegt zelf nog te moeten wennen aan alle spelregels in Nederland. Hij verwacht de komende tijd in waarde te gaan stijgen voor Den Bosch. Hij scoorde 11 punten en gaf 6 assists. Bobby Frederiks was weer op het veld te zien. Hij liet zich weer aan het publiek zien tijdens het inspelen. Jouke Pots bleef wel langs de kant. De jonge EBBC-er heeft last van een enkelblessure en zal de komende weken niet in actie komen. Zie hier de volledige statistieken


22 September 2002

EBBC viert feest met overwinning!

Jouke Pots

We mogen de burgemeester en wethouders van Den Bosch en natuurlijk het bestuur van Profbasketbal 's-Hertogenbosch wel dankbaar zijn! Er is voldoende geld om aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen! Dit maakte voorzitter Roy Karg gisterenavond tijdens de All Star wedstrijd van het 50 jarig jubileum van EBBC bekend. Dikke buiken, veel driepunters en volle tribunes. Dat is een samenvatting van de schitterende All Star wedstrijd. De namen op het veld deden denken aan de schitterende tijden in het verleden. Na afloop van de "sterren-wedstrijd" was het de beurt aan de huidige spelers van EBBC 1. Pierre Elize was "the new kid on the block" en Jouke Pots was terug op het veld na een blessure aan zijn scheenbeen. Een spannend duel tegen Trier waarin EBBC zich duidelijk niet liet wegspelen door de Duitse Bundesliga-ploeg. De Bosschenaren namen het initiatief en hielden dit vol tot het fluitsignaal, met nog 2 seconden op de klok was er geen beginnen meer aan voor Trier. Man of the Match was Chip Jones, die met schitterende "slam-dunks" het publiek wist te vermaken. Hij scoorde 27 punten en pakte 12 rebounds! Bekijk hier alle statistieken.


14 September 2002

Verlies in CLL

Chip Jones

De tweede (en waarschijnlijk laatste) wedstrijd van EBBC in de Cup der Lage Landen is vanmiddag verloren van de Ricoh Astronauts. EBBC was bij voorbaat al zo goed als kansloos, omdat het slechts 6 spelers kon opstellen. Bobby Frederiks is deze week geopereerd aan zijn meniscus en Jouke Pots heeft last van een overbelast scheenbeen. Bovendien moest het tweede team van EBBC een competitiewedstrijd afwerken, en waren ook die spelers niet beschikbaar. Amsterdam wist totaal niet te overtuigen in de wedstrijd. De eerste helft werd nog gewonnen door de Amsterdammers met 40-19, de tweede helft ging echter naar EBBC met 37-29! Het spel van EBBC was wat slordig, anders had er misschien nog wel meer ingezeten, want Amsterdam speelde werkelijk beroerd. Bovendien viel halverwege de tweede helft "sterspeler" Ocokoljic uit met een (op het eerste gezicht) ernstige knieblessure. Topspeler bij Den Bosch was Chip Jones: 15 punten en maar liefst 16 rebounds! Huijbens was topscorer met 17 punten. Zie hier de stats.


13 September 2002

Extra onderdeel jubileum

Er is een extra onderdeel toegevoegd aan de grote jubileumdag van EBBC op 21 September: een All Star wedstrijd! De organisatie heeft al een flinke lijst met oud-spelers weten te strikken om mee te doen aan deze geweldige dag voor EBBC: 

toeschouwers Rinus de Jong, Jan Janbroers
coaches Cor van Esch, Jos Wolfs
spelers Jan Dekker, Danny Cramer, Theo Kropman, Kees Akerboom, Maurice Govers, Ronald Schilp, Gorie Heeren, Adjan Heeren, Bernard de Man, Henk Pieterse, Raymond Bottse, Jelle Esveldt, Jos Kuipers en Tanno Pieters
med. begeleiding Jan Verhoeven, Jacques Reijnders

De All Star wedstrijd is gepland om 18:30 (voor de ere-wedstrijd van EBBC tegen TBB Trier)


11 September 2002

Afgelastingen / Nog 35.000 euro

De twee oefenwedstrijden van deze week zijn komen te vervallen. Het gaat om de wedstrijden tegen Vastiau-Godeau Leuven (donderdag) en tegen Brandt Hagen (zondag). De redenen zijn resp. te weinig spelers van EBBC en een verhinderde tegenstander. We hebben overigens goede berichten gehoord over de toekomst van EBBC. Omroep Brabant meldt dat er nog slechts 35.000 euro nodig is, en dat burgemeester Rombouts verwacht dit bedrag nog voor het einde van de week bijeen te krijgen!


11 September 2002

Dat kan en mag niet gebeuren

Opnieuw een paginagrote advertentie op de achterzijde van de woensdageditie van het Brabants Dagblad. Een hernieuwde poging van het bestuur van EBBC, in samenwerking met het Brabants Dagblad, Die zijn zo | ontwerpers en Inter-IQ, om het Bossche publiek duidelijk te maken wat zij zullen missen als het Topbasketbal definitief verdwijnt uit Den Bosch. "Vijftig jaar is te jong om al te sterven." En over de supporters: "Met een beetje pech, kunnen ze straks alleen nog dromen voor de buis. Bij het afdraaien van grijsgedraaide videobanden." Kom op Den Bosch! Sta op en behoud deze club, onze club! E-mail uw steunbetuiging naar office@ebbc.nl. Koop voor de volledige advertentie de woensdageditie van het Brabants Dagblad.


8 September 2002

Wedstrijd PSV afgelast

Het oefenduel tegen PSV Almonte is (waarschijnlijk) wegens "onderbezetting" aan Bossche kant afgelast. Door een aantal blessures (Frederiks en Pots) en door een wedstrijd van het tweede team van EBBC, heeft de club besloten de wedstrijd tegen PSV Almonte niet door te laten gaan. Volgende week donderdag speelt EBBC (als alles goed is) tegen Leuven in de Maaspoorthal om half 8. 


8 September 2002

Verlies tegen Vilvoorde

EBBC heeft gisteren het kunststukje van afgelopen dinsdag in de Maaspoorthal toen met 103-99 werd gewonnen van Bavi Eurolines Vilvoorde niet kunnen evenaren. De wedstrijd in Belgi werd namelijk verloren met 80-69. Het was echter zeker geen slechte wedstrijd voor de Bosschenaren. Maar met 7 spelers tegen 11 wordt het toch wel wat moeilijk. EBBC kon lang bijblijven maar verloor uiteindelijk de wedstrijd toch. Topscorers waren Huijbens (20) en Akerboom (19). McKinney scoorde 11 punten. Jouke Pots speelde niet wegens een lichte blessure.


7 September 2002

Ook Jouke Pots gewild!

Jouke Pots

Niet alleen Marcel Huijbens is gewild bij andere eredivisie-teams, zie eerder bericht elders op deze site, maar ook Jouke Pots heeft al een nieuwe aanbieding binnen. BS Weert klopte luttele uren na de bekendmaking van de financile problemen bij EBBC bij de spelverdeler aan. De spelverdeler van Weert is op het moment geblesseerd, en Pots leek hen wel een goede vervanger. Pots heeft overigens te kennen gegeven bij EBBC te willen blijven. 


7 September 2002

Een leeg gevoel...

"Is dit de toekomst van het Bossche topbasketbal?" Met grote letters staat dit op de paginagrote advertentie in de zaterdageditie van het Brabants Dagblad. Met deze advertentie herinnert het bestuur van EBBC het Bossche publiek aan de mooie tijden van het Bossche topbasketbal.  "Denk aan de adembenemende wedstrijden, de weergaloze acties van de Bossche spelers... En nu? Anno 2002 dreigt 's-Hertogenbosch haar leidende positie in het topbasketbal te verliezen. Terwijl de club barst van het talent en de toekomst er dus eigenlijk heel zonnig uit zou moeten zien. Dat kan en mag toch niet gebeuren?" Wij zouden graag het Brabants Dagblad, Die Zijn Zo Ontwerpers en Ferme Jongus willen bedanken voor hun betrokkenheid met "onze" club, die MOET blijven bestaan! Nu nog een sponsor met 140.000 euro...


6 September 2002

Amsterdam jaagt op Huijbens

Marcel Huijbens

Nog geen twaalf uur nadat het bestuur van EBBC bekend maakte om de stekker eruit te trekken, heeft de manager van de Ricoh Astronauts al de telefoon gepakt en het lef gehad om Marcel Huijbens te vragen of hij niet in Amsterdam wilde komen spelen. Huijbens antwoordde dat hij er niet eens over na wilde denken.


6 September 2002

Een week de tijd voor Rombouts

Rombouts

Burgemeester Rombouts en het bestuur van EBBC hebben van de FEB een week de tijd gekregen om de benodigde 140.000 Euro bij elkaar te krijgen. Dit meldt het Brabants Dagblad. Rombouts was verbaads over het feit dat het bestuur van EBBC de hoop al opgegeven had. Na al het goede werk van het afgelopen jaar is dat volgens hem ietwat voorbarig. Rombouts verwacht dat het vinden van geldschieters minder gemakkelijk is dan vorig jaar, dat komt vooral door de economische teruggang. De club moet vooral de Bossche bevolking duidelijke proberen te maken dat het basketball zeer belangrijk is voor de stad. De gemeente zal in ieder geval niet meer geld beschikbaar stellen, behalve dan de 20.000 euro in vorm van diensten. Er is dus weinig tijd voor de burgemeester, maar aan opheffing van de club moet hij niet denken, zeker niet in het jaar dat ze 50 jaar bestaan...


4 September 2002

Einde Probasketball Den Bosch?

Als er de komende drie dagen niets veranderd is het einde van Profbasketball in Den Bosch zeer dichtbij. Dit is ons gemeld vanuit het bestuur. De club redt het niet om morgen aan de FEB de benodigde 75% van de begroting te bevestigen. Als er binnen drie dagen geen 150.000 Euro bijkomt is het voorbij. Het nieuws zal morgen in het Brabants Dagblad verschijnen. Het is dus voorlopig nog hopen op een eventuele geldschieter uit het bedrijfsleven, die de club vol historie kan redden, anders lijkt het aankomende weekeinde dus het eindpunt voor Toon van Helfteren en zijn jonge, gemotiveerde spelersgroep, die net een steigende lijn te pakken hadden...


3 September 2002

EBBC wint wedstrijd in CLL

Kees Akerboom

De eerste wedstrijd van EBBC in de Cup der Lage Landen is gewonnen door de thuisspelende Bossche ploeg. In de verlenging werd van Eurolines Vilvoorde gewonnen met 103-99. De verlenging was nodig omdat na 40 minuten beide ploegen op 88 punten stonden. De overigens niet al te beste wedstrijd kreeg een spannend slot toen beide ploegen aan het einde van het vierde kwart elkaar in punten naderden. Mede door een uitstekende Marcel Huijbens en een zeer goed spelende Kees Akerboom trok EBBC aan het langste eind. "Het is niet alleen oefenen voor ons vandaag." Zo verklaarde coach Toon van Helfteren het rommelige en besluiteloze fluiten van beide arbiters, v.d. Eijnden en v. Beekveld. Hier en daar werd een elleboog in het spel "gegooid," iets wat de arbiters niet konden voorkomen. De progressie die het team de afgelopen weken heeft gemaakt was duidelijk zichtbaar, nu nog hopen dat deze stijgende lijn zich de komende tijd door zal zetten. De topscorers aan Bossche zijde waren: Huijbens (34), McKinney (18), Akerboom (17) en Jones (14). Huijbens had ook de meeste rebounds (8). De volledige statistieken vind u hier.


2 September 2002

Monsterzege EBBC

De eerste overwinning van het seizoen is een feit. EBBC boekte afgelopen zaterdag een monsterzege tegen de Promotiedivisionist BC Utrecht, 37-100. Hopen dat de wedstrijd tegen Vilvoorde net zo succesvol wordt!


Zoals u wellicht al gemerkt heeft is het overig basketball nieuws gedurende de afgelopen twee maanden niet bijgewerkt. Wegens tijdgebrek zal dit voor de rest van het seizoen zo blijven. Onze excuses hiervoor. Wij verwijzen u door naar De Basketballsite van Nederland (zie: Links)


31 December 2002

Records 20e HBW

De twintigste HBW was er een van meerdere records. Het was de eerste keer dat twee Amerikaanse teams tegenover elkaar stonden (USBL All Stars - SBA All Stars 76-61, 5e-6e plaats). Het aantal bezoekers was gemiddeld meer dan 3.200! En de finale wedstrijd tussen Ricoh Astronauts en RB Antwerpen bracht het grootste verschil ooit, 36 punten (93-57).
Bron: Haarlem Basketball Week


27 December 2002

Gemiste kans voor NOS

Het is de zoveelste blunder van de NOS die met basketball heeft te maken. Ja, ze hebben inderdaad wel een wedstrijdje uitgezonden op televisie, maar de voorkeur ging toch duidelijk uit naar marathon-schaatsen. Het lijkt me toch sterk dat er veel mensen zijn die met volle interesse bijna 2 uur hebben zitten kijken naar een groep mannen die meer dan 150 rondjes aan het schaatsen zijn... Vervolgens doet de NOS net alsof ze de wedstrijd van de Astronauts, die overigens het kampioenschap "wedstrijd spelen met het meeste desinteresse" met ruime voorsprong nu al hebben gewonnen, live aan het uitzenden zijn, want "in de rust van de wedstrijd kunnen we kijken naar de schaatsmarathon van de vrouwen". Zouden de heren/dames van de NOS doorhebben dat ze zelf de uitslag van Ricoh al meer dan een uur op teletekst hebben staan? En de wedstrijd van Den Bosch? Zijn ze die in Hilversum voor het gemak maar even vergeten? Gelukkig hebben de 2600 toeschouwers (Spits 27-12-02) in Haarlem de wedstrijd wel kunnen zien. Ik hoop dat de NOS het in de komende dagen nog goed gaat maken, want dit lijkt natuurlijk nergens op.
The Dunkin' Goldfish


23 December 2002

Dubbele competitie?

De mogelijkheid bestaat dat we dit jaar in plaats van twee elite-poules een dubbele competitie spelen. De kans is namelijk groot dat Breda ook nog wegvalt uit het rijtje eredivisieploegen en er zijn dan te weinig ploegen voor een elite-systeem. Nogmaals 16 wedstrijden is dus het zeer waarschijnlijke alternatief.
bron: Het Brabants Dagblad 23-12-02


22 Demcember 2002

Breda laat wedstrijd schieten

Jos Wolfs

Waren de Brabanders vorige week nog terug van weggeweest, dit weekend bleef de "ploeg" van Jos Wolfs gewoon thuis in Breda, terwijl er eigenlijk gespeeld zou moeten worden in Zwolle. Salarissen waren (wederom) niet betaald en dus mochten de spelers van hun agenten niet spelen. Is dit het definitieve einde van Breda Basketbal, of herrijst de club nogmaals uit het as? The soap continues in 2003...
bron: De Basketballsite van Nederland


22 December 2002

McGuthrie en Spinks geen zin in HBW

Chris McGuthrie

Chris McGuthrie en Joe Spinks zijn helemaal niet blij met de extra wedstrijden volgende week in de Haarlem Basketball Week. Zij hadden liever gezien dat ze een weekje rust hadden gehad om zich voor te bereiden op het Final Four Weekend van de Cup der Lage Landen op 3 en 4 Januari. "Als Ton Boot nog coach was geweest hadden we nooit in Haarlem gespeeld," aldus een boze McGuthrie. "We hebben het veel te druk voor dit soort bullshit games..."
bron: De Basketballsite van Nederland


3 December 2002

Daniels verslaat Koita

Larry Daniels en Aba Koita

De tweede helft van de competitie van Estland is begonnen met een confrontatie tussen twee oud-ploeggenoten. Aba Koita speelde met Ehitustooriist-Kalev Talinn tegen het veel rijkere Kalev Talinn van Larry Daniels. De ploeg van Daniels won met 74-76. Uit deze wedstrijd blijkt dat er afgelopen zomer twee toppers uit Den Bosch zijn vertrokken. Koita en Daniels waren namelijk de topscoorders van de wedstrijd. Larry scoorde 20 punten en had 10 rebounds, Aba had 18 punten en maarliefst 14 rebounds. Hiermee versterkt Aba zijn koppositie in het rebound klassement (87 in 8 wedstrijden.
Met dank aan Jan van Kilsdonk


3 December 2002

Nieuwe deelnemers HBW

Wegens personele problemen hebben twee teams zich afgemeld voor de Haarlem Basketball Week. Het zijn de Adirondack Wildcats uit de USBL Leage (USA) (spelers weg naar NBA en Europese top) en COC Riberao Preto (Brazili) (veel blessures). Er zijn inmiddels al vervangers gevonden voor de twee afhakers. Het Amerikaanse team wordt vervangen door het All Star team van de USBL. Dit team speelt al langere tijd samen en traint 2x per week. De spelers zullen dus goed op elkaar zijn ingespeeld. De Braziliaanse inbreng komt van Mogi UBC Valtra. Van dit goed presterend team hebben een aantal spelers meegedaan met het Braziliaans nationaal team tijdens het wereldkampioenschap in Indianapolis, eerder dit jaar.
bron: website Haarlem Basketball Week


3 December 2002

Flanders naar Belgi

Angelo Flanders

Angelo Flanders heeft net als Harvey van Stein al een nieuwe club gevonden. Flanders heeft een contract getekend bij Tournai Estaimpuis, een club die speelt in de hoogste Belgische klasse.
bron: De Basketballsite van Nederland


2 December 2002

Nieuwe clubs voor Ooms en Van Stein

Harvey van Stein

Joost Ooms verruilt de reservebank van de Ricoh Astronauts voor een shirt van Landstede Basketball (op dit moment voorlaatste in de competitie). Harvey van Stein gaat van het failliete Breda naar CEB Noordkop. Hij vervangt daar Jan v Aalderen, de small forward, die uit de selectie is gezet.
bron: de Basketballsite van Nederland 


28 November 2002

Breda is licentie kwijt

De FEB heeft afgelopen woensdag de licentie van Breda Basketbal ingenomen. De club kon niet niet voor het afgesproken tijdstip een reddingsplan indienen. Breda is met onmiddelijke ingang uit de competitie genomen, de wedstrijden zijn gecancelled en alle uitslagen van de eerdere wedstrijden van Breda zijn geschrapt. EBBC raakt dus ook 2 punten kwijt van de gewonnen wedstrijd in Breda.
bron: Het Brabants Dagblad


28 November 2002

Ook Bulgarije te sterk

Ook de achtste wedstrijd in de kwalificatie-reeks voor het EK 2003 is verloren gegaan. Nederland kon de te sterke Bulgaren niet bijbenen en heeft de wedstrijd met 77-86 verloren. Francesco Elson speelde wel weer mee en werd direct topscorer met 25 punten. Chip Jones heeft in alle drie wedstrijden meegespeeld. De eerste wedstrijd tegen Litouwen leverde slechts 2 rebounds op. In de uitwedstrijd tegen Oekraine (88-62) scoorde Chip 2 vrije worpen en pakte wederom 2 rebounds. Tegen Bulgarije pakte hij 6 rebounds.
bron: De Basketballsite van Nederland


22 November 2002

Vervanger voor McGuthrie

Jeff Bolton is de komende maanden de vervanger voor de aan zijn rug geblesseerde McGuthrie. De Amerikaan heeft een contract getekend bij de Astronauts voor 2 maanden. 
bron: Eurobasket.com


22 November 2002

Nederland verliest van Litouwen

Het Nederlands team heeft in Rotterdam met 74-88 van Litouwen verloren. Het verlies tegen de Litouwers is de definitieve uitschakeling van het Nederlands team voor het EK 2003. Na het eerste kwart stond het gelijk, 24-24. Het tweede kwart was echter zo dramatisch, dat de Nederlanders die klap niet te boven kwamen, hoewel er in het derde en vierde kwart zeker niet slecht gespeeld werd. Topscorer was Francesco Elson met 30 pt.
bron: De Basketballsite van Nederland


12 November 2002

Aba Koita draait goed in Estland

Aba Koita

Het gaat goed met Aba Koita. Na testen in Estland en Portugal is hij toch neergestreken in Estland. En wel bij Ehitustooriist-Kalev Talinn, de ploeg van niemand minder dan Maarten van Gent. Aba heeft de leiding genomen in het rebound-klassement van Estland met gemiddeld 10 rebounds per wedstrijd. Ook scoort hij gemiddeld meer dan 13 punten per wedstrijd. In de laatste wedstrijd scoorde Aba zelfs 27 maal (10/11 2pt) en kon hij 8 keer een rebound pakken.
bericht aangepast op 17 November.


5 Oktober 2002

Geen Miller maar Peebles

Tony Miller komt niet naar MPC Donar. De agent heeft dit nieuws medegedeeld aan het bestuur van Donar. De Groningse ploeg heeft inmiddels al een vervanger aangetrokken: de 1.88 meter lange Warren Peebles. Peebles kwam het afgelopen seizoen voor het Noorse Kongsberg Penguins uit.
bron: eurobasket


29 September 2002

Nederlandse nationaliteit Chris Mims

Chris Mims

Eurobasket.com meldt dat Chris Mims de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen. De center van Nijmegen speelt al sinds 1997 in Nederland. Wellicht dat we Mims binnenkort in het Nederlands team van coach Van Gent kunnen zien.


29 September 2002

Tony Miller naar Donar

Tony Miller

Lincoln Glass is wegens familie omstandigheden alweer vertrokken uit Groningen. De club uit het hoge noorden heeft echter alweer een vervanger aangetrokken in de naam van Tony Miller. Miller speelde vorig seizoen nog in Amsterdam en heeft zijn kunsten eerder vertoond in Den Helder, aldus eurobasket.com.


23 September 2002

Competitie start met verlenging

Rein van der Kamp

De eerste wedstrijd van het seizoen was direct een extra lange wedstrijd. Pas na de verlening kon Landstede voorbij MPC Donar komen. Twee snelle driepunters van Rein van der Kamp in de verlenging bezorgen Landstede de overwinning. Volgende week begint de competitie officieel.
bron: http://www.debasketballsitevannederland.nl


23 September 2002

Final Four Cup der Lage Landen

De beslissing in het toernooi om de Cup der Lage Landen is gevallen. Ricoh Astronauts en EiffelTowers zullen Nederland vertegenwoordigen in het finaleweekend op 4/5 januari 2003. De andere twee ploegen die in het weekend aan de slag zullen moeten zijn Antwerpen en Power Wevelgem.


23 September 2002

Burneika naar Ricoh

De Litouwer Mindaugas zal vandaag zijn handtekening onder het contract zetten dat Ricoh Astronauts hem hebben aangeboden. Dit meld "De Basketballsite van Nederland" over de 2.00 meter lange forward die het afgelopen weekend in de CLL wedstrijd 19 punten scoorde voor Amsterdam.


18 September 2002

Twee testspelers Ricoh

Mindaugas Burneika 

Eurobasket.com geeft melding van twee nieuwe testspelers voor de Ricoh Astronauts. Het gaat om de Litouwer Mindaugas Burneika en de Turk Hasan zkan. Ricoh mist Angelo Flanders (vertrokken naar Breda) en Sasa Ocokoljic (geblesseerd) , hoewel diens blessure mee lijkt te vallen.


16 September 2002

Al acht spelers voor Breda?

Angelo Flanders

Dit weekend heeft, volgens Eurobasket.com, tot een overeenstemmig geleid tussen Breda Basketbal en Delme Herriman en Harvey van Stein. Van Stein kwam vorig seizoen uit voor MPC Donar en Delme Herriman speelde het afgelopen seizoen bij NAC. De achtste speler wordt wellicht Angelo Flanders. Flanders is vertrokken bij de Ricoh Astronauts omdat hij te weinig speeltijd zou krijgen. 


10 September 2002

Randolph naar Breda

Jos Wolfs

Het Dagblad BN/De Stem meldt dat Lamont Randolph en Quentin Hall volgend jaar voor Breda Basketbal zullen spelen. Coach Jos Wolfs over Randolph: "In de wedstrijden tegen Donar afgelopen seizoen was hij het die het ons lastig maakte." Naast deze twee spelers had Breda al drie spelers vastgelegd: Harm van Woerkom, Nicola Simic en Kurt Schwamp. Delme Herriman vond het bod van Breda te laag maar denkt nog na om toch naar Breda te komen. Wolfs ziet goede kansen Herriman alsnog te contracteren. Lees het volledige artikel op de website van BN/De Stem.


9 September 2002

Eiffel wint toernooi

EiffelTowers heeft in Aalst het toernooi van Okapi Aalstar gewonnen. Door te winnen van Brandt Hagen (1. Bundesliga ) met 75-87 en door in de finale Evreux (Pro B )  te verslaan met 94-76 trokken de Nijmegenaren aan het langste eind. De website van Brandt Hagen (zie links) meldt dat "de EiffelTowers" goed op elkaar waren ingespeeld. De winst was dan ook terecht. (met dank aan www.eurobasket.com)


9 September 2002

Geen succes Ricoh in toernooi

Sasa Ocokoljic

De Astronauts hebben het afgelopen weekeinde geen succes kunnen boeken in hun eigen International RICOH Astronauts Amsterdam Basketball Tournament. Twee wedstrijden werden gespeeld, en twee wedstrijden werden verloren: Ricoh - Hapoel Tel Aviv 77-85 ; Ricoh - Telekom Baskets Bonn 71-74. Ricoh werd daarmee 4e en laatste in het toernooi. Topscorers aan Amsterdamse kant bij de tweede wedstrijd waren McGuthrie (16) en Ocokoljic (14). De meeste rebounds waren voor Rouwhorst (8) en Bennes (7). Hapoel Tel Aviv werd de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Meer info op www.astronauts.nl


7 September 2002

Ook Rotterdam in de problemen

Ook in Rotterdam is men nog niet zeker van basketbal op topniveau. Volgens Eurobasket.com heeft de Rotterdamse club nog 70.000 euro nodig in de komende maanden om de toekomst van Rotterdam Basketbal veilig te stellen. 


7 September 2002

Licentie voor Breda

Delme Herriman

De FEB heeft een licentie verleend aan Breda Basketball. Nicola Simic, Harm van Woerkom en Kurt Schwamp hebben al voor de Bredase club getekend. De komende week hoopt de club rond te komen met Quentin Hall en Delme Herriman.


2 September 2002

Pepinster verslaat Weert in CLL

Mo Smith

BS Weert heeft in de Cup der Lage Landen verloren van RBC Go Pass Verviers-Pepinster. Weert speelde zonder de geblesseerde Mo Smith, Lekan Somefun en Fely Bwatu. Het duel ging gelijk op tot 62-62, maar daarna was Pepinster toch het sterkere team van de twee.


30 Augustus 2002

Landstede wacht op speler

Ivan Jerenic

Landstede Basketbal wacht nog altijd op de center Ivan Jerenic. De Joegoslaaf kan zijn land niet verlaten zolang hij nog geen werkvergunning voor Nederland heeft. De papieren zijn onderweg, maar zijn nog niet aangekomen in Belgrado. 


29 Augustus 2002

Uitslagen oefenwedstrijden eredivisieclubs

16-8 MPC Donar - CEB Noordkop 70-85
17-8 Ricoh Astronauts - US All Stars 84-92
17-8 Maye All Stars - MPC Donar 86-105
17-8 Gent Dragons - Rotterdam Basketbal 88-82
18-8 Ricoh Astronauts - Gent Dragons 88-82
18-8 Omniworld Basketball - MPC Donar 98-72
18-8 BS Weert - Power Wevelgem 108-104
20-8 Bree - BS Weert 72-71
21-8 Landstede Basketbal - Ricoh Astronauts 61-71
23-8 Ricoh Astronauts - Dexia Mons-Hainaut 81-76
24-8 Rotterdam Basketbal - Gent Dragons 85-78
24-8 BS Weert - Vastiau-Godeau Leuven 79-94
26-8 MPC Donar - Groene Uilen 99-60
27-8 BS Weert - Antwerpen 83-73
? EiffelTowers - Power Wevelgem 83-77
? EiffelTowers - Telekom Bonn 93-83
? EiffelTowers - NVV Lions Monchengladbach 145-58
? CEB Noordkop - Rotterdam Basktbal 94-83
     

29 Augustus 2002

Omniworld wint in Cup der Lage Landen

BC Omniworld heeft in de Cup der Lage Landen van het Belgische Vastiau-Godeau Leuven gewonnen met 82-71. De eerste drie kwarten van het duel gingen redelijk gelijk op, maar in het laatste kwart was Zwolle duidelijk de sterkere ploeg. Travis Young was topscorer met 25 punten. 


29 Augustus 2002

Nieuwe Forward BS Weert

Fely Bwatu

Basketball Stars Weert heeft een nieuwe forward aangetrokken. De Conglolees Fely Bwatu is 1.95 lang en speelde de vorige twee seizoenen voor Leuven en Ieper. Hij is in het bezit van een Belgisch paspoort. afgelopen seizoen scoorde hij gemiddeld 3 punten per wedstrijd en gaf gemiddeld 13 assists.


26 Augustus 2002

Geen ernstige blessure Ingram

De kijkoperatie bij Maurice Ingram heeft uitgewezen dat de blessure alleszins meevalt. Er zit een klein scheurtje in zijn meniscus en over twee weken kan Maurice zijn trainingen weer hervatten.


25 Augustus 2002

Maurice Ingram geblesseerd

Maurice Ingram

Eurobasket meldt dat de Groningse center Maurice Ingram geblesseerd is geraakt. Maandag zal een kijkoperatie verricht worden om te onderzoeken wat het probleem is met de knie.


25 Augustus 2002

Hoofdsponsor voor Breda

Breda Topbasketball zal naar alle waarschijnlijkheid in het nieuwe seizoen tch meespelen in de nationale Eredivisie. Inclusief het sponsorbedrag van de nieuwe hoofdsponsor, sportkledingleverancier Bioracer, nadert het totale budget de 400.000. Het doel van Breda is om de competitie te starten met een budget van ongeveer een half miljoen Euro. Als de licentie aan Breda zal worden toegekend, zal het team uitkomen op een licentie van de Bredase club Barons. Tot nu toe is slechts aan n team een licentie voor de Eredivisie verleend. De FEB verwacht komende week aan meer clubs een licentie te kunnen verlenen.


20 Augustus 2002

Vervanger voor Evans bij Donar

Lincoln Glass

Meldden we gisteren nog dat Donar aan het onderhandelen wasvoor een nieuwe Amerikaanse guard, blijkt dat gisteren zelfs al een nieuwe speler is aangetrokken als vervanger voor Lamont Evans. MPC Donar, de ploeg die nog een maand geleden failliet werd verklaard, heeft Lincoln Glass als derde Amerikaan aangetrokken. De guard speelde de afgelopen twee jaar voor Auburn in de NCAA. Vorig seizoen werd hij wegens "academische redenen" al na 3 wedstrijden geschorst.


19 Augustus 2002

Lamont Evans niet naar Donar

De Amerikaanse guard Lamont Evans komt niet naar Groningen. De Amerikaan had problemen met zijn paspoort en Groningen heeft daarop laten weten het contract te cancellen. Het bestuur van Groningen is inmiddels al aan het onderhandelen met andere Amerikaanse point-guards.


15 Augustus 2002

Chadney Howard vervangen bij EiffelTowers

Matt Langel

EiffelTowers heeft wegens knieproblemen bij Chadney Howard de Italiaanse Amerikaan Matt Langel aangetrokken. De guard, 1.96 meter, speelde vanaf februari dit jaar bij de Duitse 1. Bundesliga-ploeg Brandt Hagen, tegenstander van EBBC op 15 september voor een vriendschappelijk duel. Eerder speelde Langel in Europa in Ierland, Zwitserland en Frankrijk.


15 Augustus 2002

Mark Sinnema naar MPC Donar

Mark Sinnema

Mark Sinnema, die de afgelopen twee seizoenen voor NAC uitkwam en daarvoor voor Wyba en Zwolle speelde, komt de Groningse ploeg versterken. De twee meter lange forward scoorde afgelopen seizoen gemiddeld 8,85 punten per wedstrijd en pakte 4,14 rebounds per wedstrijd.


Oude berichten zijn terug te vinden in ons  ARCHIEF!Oriental furniture has hundreds of sub sections that owe their origins to the great diversity of Southeast Asia where most of the pieces come from. The most well known are the Chinese and Japanese furniture that you see being used and strategically positioned in hotels and resorts and most, if not all of them, have been imported from Asian countries. Chinese style usually has heavy and intricate carvings of dragons in them while Japanese style furniture is typically simple with neat design.

The next time you find yourself in a chic new resort, restaurant or hotel, you might want to take a second look at the furniture they feature as part of their hotels charm. Form an opinion about what you see and decide for yourself which you like the best. With a little bit of practice and further research, you just might be able to wow those around you with a more accurate identification of what that furniture is, such as Tang Dynasty Oriental furniture or Japanese furniture from the Edo period.